De asbest experten van ASP Consulting voorzien u van advies op maat!

  • Geautomatiseerde inspectie
  • Kennen elk materiaal waarin asbest verwerkt zit
  • Quoteren zelf saneerders

Archeologienota laten maken in Gent

Soms moet u een archeologienota laten maken door een erkende archeoloog alvorens u kan starten met de asbestverwijderingswerken in Gent, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Hasselt, Oostende of andere regio s binnen België. Maar waarom is het opstellen van een archeologienota nodig? Wat is het precies en hoe kan onze onderneming u hierin ondersteunen? Lees verder en ontdek het antwoord op al deze vragen!

Wanneer moet u een archeologienota laten maken in Gent of andere Belgische regio s?

In sommige gevallen bent u wettelijk verplicht om een archeologienota te laten maken en deze toe te voegen aan uw vergunningsaanvraag voor bijvoorbeeld de stad Gent. In deze gevallen zal u niet anders kunnen dan een archeologienota te laten maken voor uw verwijderingswerken in Gent, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Hasselt, Oostende of andere regio s binnen België. Want alvorens dit in orde is, kunnen deze verwijderingswerken niet van start gaan. Maar wanneer is het nodig om een archeologienota toe te voegen aan uw vergunningsaanvraag? Dat hangt af van een heleboel variabelen. Of u al dan niet een archeologienota moet laten maken in de stad Gent of elders binnen België is onder meer afhankelijk van:

• De totale oppervlakte van de betrokken percelen;

• De oppervlakte van de geplande bodemingrepen (inclusief omgevingsaanleg zoals groen, verharding, nutsleidingen enzovoort);

• De ruimtelijke bestemming van het terrein;

• De ligging binnen of buiten een beschermde archeologische site/vastgestelde archeologische zone.

Bekijk dit schema om af te leiden of u een archeologienota moet laten maken voor uw werken in de stad Gent.

Wat is een archeologienota precies?

Een archeologienota legt door middel van een archeologisch vooronderzoek het archeologisch potentieel van een terrein vast, alvorens de werken starten. In sommige gevallen dient deze evaluatie te gebeuren alvorens omgevingsvergunningen goedgekeurd kunnen worden door de overheid. Een archeologienota wordt steeds opgesteld door een erkend archeoloog. De archeoloog vermeld in zijn nota wat de impact van de werken zal zijn op de bodem en geeft vervolgens ook suggesties over hoe de werken het best uit te voeren.

Hoe ondersteunt onze onderneming u?

Als particulier of zaakvoerder is het moeilijk om te achterhalen of u al dan niet een archeologienota moet laten maken voor uw werken in de stad Gent of elders binnen België. Onze onderneming begrijpt dat dit allemaal verwarrend kan zijn, en u kan terughouden om te starten aan de essentiële werken voor het verwijderen van asbest. Maar een archeologienota laten maken in de stad Gent of elders binnen België, hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. U kan ook simpelweg opteren om onze asbest experten een kijkje te laten nemen naar uw project, want zij weten hier vast wel raad mee. De ervaren werknemers van ASP Consulting zijn deskundig opgeleid, waardoor zij volledig op de hoogte zijn van de specifieke criteria omtrent archeologienota s! Ga dus voor gemak en doe een beroep op het professionele advies van onze onderneming. Wij ondersteunen u bij de keuze om een archeologienota te laten maken in stad Gent of een andere regio binnen België! Zelf zijn wij gevestigd te Baasrode, een deelgemeente van de stad Dendermonde. Ook met een sloopopvolgingsplan helpen wij u graag verder.

Neem vandaag contact met ons op

Doe een beroep op de expertise van ASP Consulting en laat ons de omgeving van uw pand bepalen en, indien nodig, een archeologienota aanvragen. Met het advies van onze onderneming bent u altijd volledig in orde met uw vergunningen. Ons advies aanvragen doet u zeer eenvoudig door het contactformulier in te vullen. U heeft evengoed de mogelijkheid om contact met ons op te nemen door een mail te sturen naar info@aspadvies.be of door ons te bellen op het nummer +32 (0)3 376 15 95! Onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij vinden voor uw project de gepaste oplossing