De asbest experten van ASP Consulting voorzien u van advies op maat!

  • Geautomatiseerde inspectie
  • Kennen elk materiaal waarin asbest verwerkt zit
  • Quoteren zelf saneerders

Uw asbest expert

Onze onderneming vervult met plezier de rol van asbest expert om u te ondersteunen met al uw asbestproblemen te Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk, Oostende en de rest van België. Zelf zijn wij gevestigd te Baasrode, een deelgemeente van de stad Dendermonde. Wij bieden ondersteuning op maat aan particulieren en ondernemingen. Ondersteuning op maat bieden wij zowel aan particulieren als ondernemingen. Elk specifiek project krijgt van ons de nodige aandacht, dat garanderen we u. Lees verder en ontdek wat wij allemaal voor u kunnen betekenen in onze gezamenlijke strijd tegen asbest!

Een asbestinventaris opgesteld door een asbest expert

Als asbest expert zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van een asbestinventaris. Bij een asbestinventaris voert een asbest expert van ASP Consulting een grondige inspectie uit van het gebouw. Dit doen we om te bepalen welke asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Deze asbestinventaris helpt ons vervolgens om te bepalen wat de gevaren zijn voor mens en omgeving. Onze asbest experten zijn zeer ervaren en hebben een uitgebreide kennis van de verschillende bouwmaterialen- en methodes waarmee gebouwen vroeger werden gebouwd. Vandaar dat onze asbest experten de geknipte personen zijn om te bepalen welke asbesttoepassingen aanwezig zijn in uw woning of kantoor. Lees hier verder over het opstellen van een asbestinventaris.

Een sloopopvolgingsplan opgesteld door een asbest expert

Verder is onze onderneming ook ervaren in het opstellen van een sloopopvolgingsplan. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) moedigt aan om panden, of gedeeltes van panden, te slopen wanneer er te veel asbest in verwerkt zit. Dit kan echter niet zomaar, want voor het slopen, ontmantelen of renoveren van panden waarvoor een omgevingsvergunning vereist is, heeft u ook een sloopopvolgingsplan nodig. Dit is namelijk wettelijk bepaald, maar kan het verwijderen van asbest moeizamer laten verlopen dan noodzakelijk is. Onze onderneming ondersteunt u dan ook graag in het tegemoet komen van deze wettelijke vereisten. Zo kan u wettelijk in orde zijn zonder de extra kopzorgen. Een door ons aangewezen asbest expert stelt met plezier een duidelijk en correct sloopopvolgingsplan op voor elk pand dat u wenst te slopen, ontmantelen of renoveren. En wat met puin dat overblijft? Indien u dit wenst, kan u dit puin storten als zijnde puin met een laag milieurisico-profiel. Wij maken dit voor u mogelijk door ons rapport in te dienen bij Tracimat, een recyclingbedrijf gelegen te Brussel. Heeft u interesse? Leer meer over het sloopopvolgingsplan en bij welke werken dit vereist is. Of stel uw vragen rechtstreeks aan ons door contact op te nemen met onze organisatie!

Ontdek de vele diensten die een asbest expert u kan bieden

Samen gaan wij de strijd aan tegen asbest! De asbest experten van ASP Consulting voorzien u van advies op maat in steden zoals Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk en Oostende, maar ook elders in België. Onze onderneming zet zich in om Vlaanderen tegen uiterlijk 2040 asbestveilig te maken. U toch ook? Neem contact met ons op en ontdek wat de asbest experten van onze onderneming voor u als zaakvoerder of particulier kunnen betekenen. Bel ons dus gerust even op het nummer +32 (0)3 376 15 95 of stuur een mailtje naar info@aspadvies.be. Of maak gebruik van ons contactformulier! Wij staan klaar om u te helpen. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij vinden voor uw project de gepaste oplossing