De asbest experten van ASP Consulting voorzien u van advies op maat!

  • Geautomatiseerde inspectie
  • Kennen elk materiaal waarin asbest verwerkt zit
  • Quoteren zelf saneerders

Asbest laten opsporen in Gent

Doe een beroep op onze experten om asbest te laten opsporen in uw woning of kantoor te Gent, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Oostende of elders binnen België. Aan de hand van een visuele inspectie en labo-onderzoek van asbeststalen, bepalen wij in alle veiligheid of u te maken heeft met schadelijke asbest. Lees verder om te ontdekken wat asbest schadelijk maakt en waarom u het opsporen en verwijderen ervan het best overlaat aan experten.

Het belang van asbest te laten opsporen in Gent en andere Belgische regio’s

Wat is asbest en waarom is het belangrijk om asbest door onze onderneming te laten opsporen bij uw woning of kantoor in de stad Gent? Asbest is een schadelijke stof die verwerkt zit in meer dan 3500 bouwmaterialen. Zelf zal u vaak niet op de hoogte zijn van asbest in uw woning of kantoorgebouw, aangezien asbest niet met het blote oog zichtbaar is. Asbest is echter enkel gevaarlijk wanneer u de losse asbestvezels inademt. Deze schadelijke asbestvezels komen vrij wanneer het asbesthoudend materiaal beschadigd raakt, bijvoorbeeld in de vorm van stof dat opwaait bij het breken van een asbestplaat. Indien deze vezels ingeademd worden, dringen die tot zeer diep in de longen, wat ernstige ziektes veroorzaakt. Deze ziektes treffen voornamelijk de longen en luchtwegen van het slachtoffer. Er wordt verondersteld dat ongeveer 12 procent van de gevallen van longkanker veroorzaakt of versterkt zou zijn door het inademen van asbest. Het grote probleem met asbest is dat symptomen van asbestziekte vaak pas merkbaar zijn 30 à 40 jaar na de oorspronkelijke blootstelling.

Asbest laten opsporen en verwijderen te Gent

Vandaar dat het net zo belangrijk is om zelf geen risico’s te nemen en asbest te laten opsporen in Gent door experten, zoals de medewerkers van ASP Consulting. U kan steeds een beroep doen op onze onderneming om asbest te laten opsporen bij u in Gent of elders in België. Indien na een visuele inspectie en labonderzoek geoordeeld wordt dat het noodzakelijk is om de aanwezige asbest te verwijderen, kan onze onderneming u onafhankelijk professioneel advies geven over geschikte saneerders voor uw gebouw. Hierbij gaan we voor u op zoek naar een saneerder die dit werk voor u uitvoert aan een eerlijke prijs, zonder in te boeten op veiligheid. Soms is het nodig om te beschikken over een archeologienota alvorens de verwijdering kan plaatsvinden. Om meer te ontdekken over hoe wij onze saneerders quoteren, kan u een kijkje nemen op onze adviespagina!

Contacteer ons nu om asbest te laten opsporen en verwijderen in Gent

De asbest experten van onze onderneming zijn de uitgewezen personen om asbest te laten opsporen in uw pand te Gent, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Oostende of elders binnen België. ASP Consulting is gevestigd te Baasrode, een deelgemeente van de stad Dendermonde. En ook hierna kunnen wij u van dienst zijn om een geschikte saneerder te vinden voor de verwijdering van asbest in uw gebouw. Neem vandaag nog contact met ons op via ons contactformulier om reeds binnenkort een asbest expert bij u ter plaatse te hebben. U kan ook telefonisch contact met onze onderneming opnemen door ons te bellen op het nummer +32 (0)3 376 15 95! Tot slot kan u ons ook steeds bereiken door een e-mail te sturen naar info@aspadvies.be. Wij hopen u snel van dienst te mogen zijn! 

Wilt u een asbestinventaris laten maken?