De asbest experten van ASP Consulting voorzien u van advies op maat!

  • Geautomatiseerde inspectie
  • Kennen elk materiaal waarin asbest verwerkt zit
  • Quoteren zelf saneerders

Sloopopvolgingsplan in Antwerpen

Onze onderneming stelt voor u een sloopopvolgingsplan op voor uw project in Antwerpen, Gent, Brussel, Kortrijk, Hasselt, Oostende of elders binnen België. Dit sloopopvolgingsplan kan u toevoegen aan uw omgevingsvergunning in Antwerpen of in een andere Belgische regio. Zelf zijn wij gevestigd te Baasrode, een deelgemeente van de stad Dendermonde.

Het nut van een sloopopvolgingsplan in Antwerpen of elders in België

Een sloopopvolgingsplan dient om een sloopproject in Antwerpen of elders binnen België correct en in alle veiligheid te laten verlopen. Een sloopopvolgingsplan omschrijft elke stap die wordt doorlopen voor en tijdens het slopen van een gebouw te Antwerpen of elders in België. Zo worden gevaarlijke stoffen, zoals schadelijke asbest, reeds verwijderd uit het gebouw alvorens de sloop start. Reden hiervoor is om te voorkomen dat schadelijke asbest vrijkomt in de lucht. Want dan is asbest enorm schadelijk voor mens en omgeving.

Waarom asbest als eerste wordt verwijderd bij een sloopopvolgingsplan in Antwerpen

Wanneer asbeststoffen vrij in de lucht aanwezig zijn en ingeademd worden, komen de stoffen terecht in de longen en luchtwegen van het slachtoffer. Dit is zeer schadelijk voor de gezondheid, vooral dan op lange termijn. Pas twintig tot dertig jaar na blootstelling krijgen de slachtoffers aandoeningen die veroorzaakt zijn door asbest. Er wordt verondersteld dat maar liefst 12 procent van de gevallen van longkanker veroorzaakt of versterkt zouden zijn door het inademen van asbest. Gelukkig begint iedereen zich bewust te worden van de gevaren die asbest brengen aan onze gezondheid. Vandaar dat Vlaanderen het engagement is aangegaan om onze leefomgeving tegen uiterlijk 2040 asbestveilig te maken. De experten van ASP Consulting zetten zich dag na dag opnieuw in om asbest op te sporen en professioneel advies te verlenen over het verwijderen ervan. Zo helpen wij om Vlaanderen veiliger te maken voor iedereen die hier woont.

Vlotte recyclage dankzij een sloopvolgingsplan in Antwerpen en elders binnen België

Sloopwerken uitvoeren aan de hand van een sloopopvolgingsplan in Antwerpen, Gent, Brussel, Kortrijk, Hasselt, Oostende of elders binnen België faciliteert ook een vlotte recyclage. Want met een sloopopvolgingsplan in Antwerpen of elders binnen België, worden stap per stap selectieve delen van het gebouw gesloopt. Hierdoor wordt bij elke stap vlot bepaalt welke materialen worden gesloopt en worden deze materialen direct samen verzameld op dezelfde plek. Elk type materiaal wordt vervolgens apart afgevoerd, waardoor de recyclage correct verloopt. En wanneer wij ons rapport doorsturen naar sloopbeheerorganisatie Tracimat, kan het puin zelfs worden afgevoerd als puin met een laagmilieurisico-profiel. In sommige gevallen moet u wel beschikken over een archeologienota alvorens de sloopwerken van start kunnen gaan.

Vraag vandaag nog om professioneel advies op maat

Vraag om professioneel advies en laat uw sloopwerken volledig correct en veilig verlopen. U kan rekenen op ons deskundig advies, zowel als ondernemer als particulier. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via het nummer +32 (0)3 376 15 95 om uw sloopwerken met ons te bespreken en deskundig advies op maat te krijgen. Verder zijn wij ook bereikbaar via het e-mailadres info@aspadvies.be en via ons contactformulier! Wij hopen u snel van dienst te mogen zijn. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij vinden voor uw project de gepaste oplossing