Nieuws

Vanaf 23 november 2022 is het asbestattest ook verplicht voor particulieren

Verkoopt u uw woning die gebouwd is vóór het jaar 2001? Wist u dat het asbestattest verplicht wordt vanaf 23 november 2022?

Lees verder

De regels rond het indienen van een destructief asbestinventaris zijn veranderd.

Sloopopvolgingsplannen kunnen worden ingediend bij Tracimat om steenpuin als laagrisico puin te kunnen afvoeren.

Lees verder

Waarom u best een professioneel adviesbureau inschakelt voordat u asbest laat verwijderen

Voor u een gespecialiseerd bedrijf het asbest laat verwijderen is het verstandig om eerst een inventaris te laten maken van de eventueel aanwezige asbest. ASP advies kan u hierin perfect begeleiden.

Lees verder

Een asbestinventaris is nodig bij de verkoop van uw woning vanaf 2022

De Vlaamse Regering versnel de asbest afbouw. Er is te veel van aanwezig in woningen en gebouwen door heel Vlaanderen heen. Daarom is er besloten dat er bij woningen die vòòr 2001 gebouwd zijn en die verkocht worden, vanaf 2022 verplicht een asbestinventaris aanwezig moet zijn. Deze moet dan ook voorgelegd worden aan potentiële kopers.

Lees verder

Een asbestinventaris kan u heel wat zorgen besparen.

In België bent u als verkoper van vastgoed verplicht een reeks attesten aan de verkoopsakte toe te voegen: een bodemattest, een energieprestatiecertificaat (EPC), een keuringsattest voor de elektrische installatie enzovoort. Dit is bedoelt om de toekomste kopers voldoende te informeren zodat ze nadien niet met verborgen gebreken worden geconfronteerd. Een asbestinventaris zal hier vanaf midden 2022 normalieter ook bijhoren.

Lees verder