Nieuws

Waarom u best een professioneel adviesbureau inschakelt voordat u asbest laat verwijderen

Voor u een gespecialiseerd bedrijf het asbest laat verwijderen is het verstandig om eerst een inventaris te laten maken van de eventueel aanwezige asbest. ASP advies kan u hierin perfect begeleiden.

Lees verder

Een asbestinventaris is nodig bij de verkoop van uw woning vanaf 2022

De Vlaamse Regering versnel de asbest afbouw. Er is te veel van aanwezig in woningen en gebouwen door heel Vlaanderen heen. Daarom is er besloten dat er bij woningen die vòòr 2001 gebouwd zijn en die verkocht worden, vanaf 2022 verplicht een asbestinventaris aanwezig moet zijn. Deze moet dan ook voorgelegd worden aan potentiële kopers.

Lees verder

Een asbestinventaris kan u heel wat zorgen besparen.

In België bent u als verkoper van vastgoed verplicht een reeks attesten aan de verkoopsakte toe te voegen: een bodemattest, een energieprestatiecertificaat (EPC), een keuringsattest voor de elektrische installatie enzovoort. Dit is bedoelt om de toekomste kopers voldoende te informeren zodat ze nadien niet met verborgen gebreken worden geconfronteerd. Een asbestinventaris zal hier vanaf midden 2022 normalieter ook bijhoren.

Lees verder

Wat is een asbestinventaris en wat is een sloopopvolgingsplan?

Wanneer in een gebouw sloopwerken worden uitgevoerd dan moet er een asbestinventarisvoor de werken worden opgesteld. Er zal dan ook destructief onderzoek gevoerd worden om eventueel verborgen toepassingen te kunnen opsporen. Deze asbestinventaris voor werken maakt verder deel uit van het sloopopvolgingsplan.

Lees verder

Asbest melden bij verkoop woning verplicht?

Op het moment dat u uw woning wilt gaan verkopen, vraagt u zich misschien af of u het aanwezige asbest moet melden. Asbest dat zich in uw woning bevindt, is gevaarlijk. U weet als geen ander dat dit een lastenpost is als eigenaar van een woning. Maar bent u dan ook direct wettelijk verplicht om deze asbest te melden bij een mogelijke verkoop?

Lees verder